Za projekte 100 miliona SB

Bez autora
Mar 21 2012

Iz kredita i zajmova koje je Vlada Crne Gore obezbijedila od Svjetske banke trenutno se finansira sedam aktivnih projekata i jedan čija implementacija tek slijedi, a njihova ukupna vrijednost je skoro 100 miliona dolara. SB je značajan partner Crne Gore, posebno u situaciji kada je suočena sa smanjenim budžetskim mogućnostima za realizaciju kapitalnih i intitucionalnih projekta. Predstavnici Vlade i SB razmatrali su trenutni status projekata koje Crna Gora realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom, a u cilju pospješenja njihove dalje realizacije. Konstatovan je postignuti napredak i izražena očekivanja vezano za dalji tok realizacije projekata, a istaknuti su i problemi sa kojima se suočavaju implementacione jedinice. U tom smislu, na sastanku predstavnika Vlade i Svjetske banke je prije svega, dogovoren način na koji će biti prevaziđeni postojeći problemi, a sve u cilju što kvalitetnije implementacije projekata, čiji će rezultati biti višestruko značajni za Crnu Goru.

Za projekte 100 miliona SBIz kredita i zajmova koje je Vlada Crne Gore obezbijedila od Svjetske banke trenutno se finansira sedam aktivnih projekata i jedan čija implementacija tek slijedi, a njihova ukupna vrijednost je skoro 100 miliona dolara, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Vlade i Svjetske banke.

Imajući to u vidu, SB je značajan partner Crne Gore, posebno u situaciji kada smo suočeni sa smanjenim budžetskim mogućnostima za realizaciju kapitalnih i intitucionalnih projekta, konstatuje se u saopštenju.

Predstavnici Vlade i SB razmatrali su trenutni status projekata koje Crna Gora realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom, a u cilju pospješenja njihove dalje realizacije. Konstatovan je postignuti napredak i izražena očekivanja vezano za dalji tok realizacije projekata, a istaknuti su i problemi sa kojima se suočavaju implementacione jedinice.

U tom smislu, na sastanku je prije svega, dogovoren način na koji će biti prevaziđeni postojeći problemi, a sve u cilju što kvalitetnije implementacije projekata, čiji će rezultati biti višestruko značajni za Crnu Goru.

Zaključeno je da je, u narednom preriodu, potrebno iskoristiti sve moguće kapacitete, kako bi realizacija pomenutih projekata bila nastavljena na najbolji način, što bi doprinijelo ostvarivanju dogovorenih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva.

Na sastanku su učestvovali ministri: finansija - Milorad Katnić, ekonomije - Vladimir Kavarić, održivog razvoja i turizma - Predrag Sekulić, zdravlja - Miodrag Radunović, nauke - Sanja Vlahović, poljoprivrede i ruralnog razvoja - Tarzan Milošević, a u ime Svjetske banke šefica kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Anabel Abreu i predstavnici SB zaduženi za praćenje realizacije projekata, implementacionih jedinica, kao i predstavnici Kancelarije za tehničku podršku projektima Svjetske banke (TSU).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik